Grote Markt 12, 9600 Ronse

livestream

Fiertelommegang van Sint-Hermes

Volg de livestream van de Fiertel hier

Helaas zal dit alles dit jaar niet mogelijk zijn. De coronacrisis beslist er anders over. De federale regering heeft immers alle activiteiten van toeristische, recreatieve, folkloristische en sportieve aard uitdrukkelijk verboden om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De volksgezondheid primeert.

Hoe spijtig ook, dit jaar zal er dus geen Fiertel zijn.

De kerkelijke plechtigheden zoals de mis op zaterdagavond om 17 uur , de Fiertelmis op zondag om 8 uur en het Te Deum om 18.3O uur zullen wel plaatsvinden, doch is strikt beperkte kring en enkel met het door de regering maximaal aantal toegelaten personen. Naast de rector die voorgaat in de vieringen zijn dit enkel de burgemeester en schepen van de Fiertel, de Voorzitter van de dragers en een belleman, de voorzitter van het Fiertelcomité en de voorzitter van de St-Hermesgilde met hun koning en een vaandeldrager.

De Misviering op zaterdag 6 juni om 17 uur zal live worden uitgezonden alsook de misviering op Fiertelzondag 7 juni om 7u45 en het traditioneel Te Deum om 18u30.

Om het Fiertelgebeuren toch niet volledig los te laten voorzien wij een Fierteluitzending vanaf 16 uur met beelden van vroeger en nu, aangevuld met fragmenten van de afgelopen dagen en uren.

Programma livestream

zaterdag 06 juni 2020

16u45

plechtige eucharistieviering in de Sint-hermesbaseliek. Na de H.mis processie met het reliekschrijn van Sint-Hermes (aanvang eredienst om 17u00)

zondag 07 juni 2020

07u30

Fiertelmis (aanvang Fiertelmis om 08u00)

15u45

Beleef het – fiertelprogramma: beelden Fiertelprocessie 2019 + historische beelden van vroegere Fiertelommegangen

18u15

Plechtig te Deum

© 2020 Fiertelcommité